aktuality

Novinka | | Andrea Kundrová

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Novinka

Šéfkuchár Peter Kulhány pre vás tentokrát pripravil tofu šalát. Ak hľadáte niečo naozaj zdravé, ponúkame vám celý recept, ktorý pozitívne hodnotil aj Dr. Igor Bukovský.

 

INGREDIENCIE

čierna ryža 100g

maslová tekvica 400g

bazalka

červená šošovica 150g

brokolica 200g

sojová omáčka 2 lyžice

rukola

tofu 400g

drvené paradajky 300g

olivový olej 2 lyžice


POSTUP

1. Šošovicu uvaríme v osolenej vode do polomäkka, aby nestratila farbu. Uvarenú scedíme.

2. Taktiež uvaríme v osolenej vode do mäkka čiernu ryžu a scedíme.

3. Očistenú maslovú tekvicu nakrájame na rovnomerné kocky, osolíme, okoreníme, ochutíme olivovým olejom a pečieme na 180 stupňov Celzia, cca 15 min. kým nezmäkne.

4. Tofu nakrájame na kúsky, opečieme na olivovom oleji a dochutíme sójovou omáčkou.

5. Brokolicu nakrájame na samostatné malé ružičky, krátko povaríme v osolenej vode - zblanžírujeme a prudko zachladíme v studenej vode.

6. Na záver všetky suroviny spolu spojíme, zamiešame s drvenými paradajkami a dochutíme soľou, korením, olivovým olejom a nasekanou bazalkou. Na záver dekorujeme s čerstvou rukolou.

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke