TopTip

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

V dnešnom vydaní seriálu Na skok do kuchyne vás pozývame pochutiť si s nami na hovädzích plátkoch v pikantnej omáčke. Do kuchyne nás pozvala najznámejšia slovenská svokra Gizela Oňová.

V dnešnom vydaní seriálu Na skok do kuchyne vás pozývame pochutiť si s nami na hovädzích plátkoch v pikantnej omáčke. Do kuchyne nás pozvala najznámejšia slovenská svokra Gizela Oňdnešnom vydaní seriálu Na skok do kuchyne vás pozývame pochutiť si s nami na hovädzích plátkoch v pikantnej omáčke. Do kuchyne nás pozvala najznámejšia slovenská svokra Gizela Oňová.

INGREDIENCIE

750 g hovädzieho mäsa (stehno, roštenka alebo falošná sviečková)

8 PL oleja

2 cibule

50 g zeleru

50 g mrkvy

2 PL mletej červenej papriky

1/2 KL mletého čierneho korenia

1/2 KL vegety

1 KL gulášového korenia

1 KL feferónového krému

1 dl červeného vína

strúhanku na obaľovanie

soľ

 

POSTUP

1. Mäso nakrájame na tenšie plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v strúhanke.

2. Na horúcom oleji opečieme plátky mäsa z oboch strán. Po opečení ich preložíme na tanier a odložíme.

3. Vo výpeku opražíme cibuľu (ak treba, prilejeme ešte trochu oleja), pridáme kocky zeleru a mrkvy. Po krátkom opekaní nasypeme červenú papriku, gulášové korenie a prilejeme červené víno.

4. Do tohto základu vrátime opečené plátky mäsa, pridáme ostatné koreniny a nalejeme ešte toľko vody, aby mäso bolo tesne zakryté. Dusíme do mäkka.

5. Plátky mäsa opatrne vyberieme, šťavu rozmixujeme a dochutíme feferónovým krémom.

6. Podávame s cestovinou alebo varenými zemiakmi.

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 4630 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

3 dni

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies