aktuality

Novinka | | Andrea Kundrová

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Novinka

Vianočné trhy v slovenských mestách sú v plnom prúde. Zo stánkov sa šíri vôňa živánskej, vareného vína či domácich lokší. V dnešnej časti seriálu Na skok do kuchyne predstavujeme práve recept na chutné lokše.

INGREDIENCIE

Porcia 4-5 ľudí

500g hladkej múky špeciál

10 uvarených zemiakov

1 vajíčko

pohár vlažnej vody

soľ

 

POSTUP

1. Uvarené zemiaky popučíme a necháme vychladnúť.

2. Pracovnú dosku posypeme trochou múky a položíme na kôpku všetky ingrediencie.

3. Vypracujeme cesto, podľa potreby dolievame vlažnú vodu, prípadne múku, ak by bolo cesto riedke. Tip: Nesmie sa nám lepiť na dosku.

4. Cesto vytvarujeme do hrubého slíža, ktorý nakrájame na 3-4 cm hrubé pásiky a tie potom valčekom vytvarujeme do okrúhla.

5. Medzitým prepražíme maslo do zlatista, alebo husaciu masť.

6. Na rozohriatej panvici opekáme lokše z oboch strán. Na záver lokše potrieme maslom a posolíme.

 

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke