TopTip

Begnets s buillie - kamerunská pochúťka od sestry Stellamaris

Begnets s buillie - kamerunská pochúťka od sestry Stellamaris

V kulinárskom cykle Keď zasvätená osoba varí sa znova vrátime do afrického Kamerunu. Sestra Stellamaris, z Kongregácie Božského Vykupiteľa v Bratislave, pripraví niečo medzi šiškami a dukátovými buchtičkami.

Ako si pripraviť Begnets s buillie?

Sestra Stellamaris v našej nahrávke prezradila, že afričania majú radi sladké. Dokonca, ak to prehnala s cukrom, africké deti ju za to milovali. Do africkej pochúťky však okrem cukru dávame aj citrón. Sestra Stellamaris vám prezradí aj to, v čom sa v kuchyni nedokáže vyrovnať africkým ženám. Podrobnú reportáž s návodom na prípravu nahral redaktor Ľudovít Malík. 

Recept Begnets s buillie 

Begnets
1 kg hladkej múky
200 g kryštálového cukru
1 kávová lyžička soli
1 ½ kocky droždia
800 – 900 ml vlažnej vody, cesto musí byť riedke

Buillie (kukuričný puding)
hladkú kukuričnú múku
cukor
1 citrón

Postup na prípravu Begnets:
Zamiesime si cesto, ktoré necháme vykysnúť. Musí byť redšie. Na vyprážanie použijeme liter oleja, lebo vytvarované begnets v ňom plávajú.

Postup na prípravu Buillie (pudingu):
Ohrejeme si vodu podľa toho, koľko pudingu chceme uvariť. Pridáme hladkú kukuričnú múku (do troch litrov vody 6 polievkových lyžíc). Konzistencia má byť taká, aby sa dala piť. Zmes necháme zovrieť, pridáme kôru z vytlačeného citróna a varíme asi 10 minút. Na záver pridáme cukor podľa vlastnej chuti a šťavu z vytlačeného citróna, rovnako podľa vlastnej chuti.

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 999 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

11 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies