TopTip

Máte chuť na šalát? Poradí sestra Caritas

Máte chuť na šalát? Poradí sestra Caritas Sestra Caritas s výsledkom majstrovania v kuchyni

Seriál Keď zasvätená osoba varí prináša nielen recepty na zaujímavé jedlá, ale aj na rozličné prílohy či dezerty. Dnes vám ponúkneme recepty na dva šaláty, ktoré ale môžu byť využité aj ako hlavné jedlo. Našou hostiteľkou je rehoľná sestra Caritas z Kongregácie školských sestier sv. Františka.

Studený cestovinový šalát

Suroviny:

  • cestoviny, množstvo podľa počtu porcií
  • kuracie prsia, množstvo podľa chute a počtu porcií
  • čierne olivy
  • stopkový zeler
  • cherry paradajky
  • malé mozzarelly
  • extra panenský olivový olej
  • provensálske korenie
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Očistené a narezané kuracie mäso okoreníme provensálskym korením, opečieme a necháme vychladnúť. Potom uvaríme cestoviny a rovnako necháme dobre vychladnúť. Približne hodinu pred podávaním zmiešame cestoviny s mäsom, pridáme nakrájané cherry paradajky, napolené čierne olivy a prekrojené malé mozzarelly. Premiešame, okoreníme podľa chuti soľou, čiernym korením a extra panenským olivovým olejom. Necháme hodinu postáť a podávame ako prílohu k mäsu alebo aj ako samostatné jedlo.

Rukolový šalát

Suroviny:

  • rukola
  • vlašské orechy
  • hruška
  • parmezán
  • balzamikový ocot
  • soľ
  • extra panenský olivový olej

Postup:

Do misy dáme umytú rukolu, pridáme soľ, balzamikový ocot (stačí v spreji) a olivový olej. Dobre to premiešame a pridáme hrušku narezanú na kocky a nasekané vlašské orechy. Znova dobre premiešame a podávame ako prílohu k obedu.

Nahrávku z receptu nájdete tu:

Podobné články

Počúvajte naživo

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Akcia s Prodomom

Prodom - projekty domov
ponúka viac ako 880 projektov rodinných domov.

V prípade že do poznámky pri objednávke uvediete
"RADIO LUMEN"
automaticky získavate 5% zľavu na vybraný projekt domu.

V prípade, že žijete v zahraničí napríklad projekt
Classic house with basement.

Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.