TopTip

Novinky
Na skok do kuchyne s Naty: Tekvicovo-batátová polievka

Na skok do kuchyne s Naty: Tekvicovo-batátová polievka

Vo víkendovom špeciáli s Naty sme predstavili inšpiráciu na skvelú polievku so syrom niva. Ak ste ešte nepočuli o polievke, ktorá sa pečie, tak si to určite nenechajte ujsť.

INGREDIENCIE:

2 stredne veľké biele cibule

1 batát

1 tekvica hokaidó

1L vývaru

soľ

sušený tymián

olej

syr niva

 

POSTUP:

1. Očistíme cibuľu a rozštvrtíme ju. Batát ošúpeme a nakrájame na hrubé kolieska.

2. Z hokaidó odstránime šupu, prekrojíme napolovicu a pomocou lyžice vydlabeme semienka. Následne ju nakrájame na menšie časti.

3. Všetku pripravenú zeleninu dáme na pekáč posypeme sušeným tymiánom a pokvapkáme olejom.

4. Pekáč vložíme do rozhriatej rúry na 200´C a pečieme 40 minút. Zelenina nádherne zmäkne a prevonia celú kuchyňu.

5. Upečenú zeleninu premiestnime do hrnca, až teraz trochu osolíme. Zalejeme vývarom a tyčovým mixérom rozmixujeme dohladka.

6. Naberieme do misky, navrch dáme trochu nivy a posypeme tymiánom.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne s Naty: Vege fašírky v kruste z quinoy

Na skok do kuchyne s Naty: Šťavnatý jablkový koláč

 

Podobné články

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Akcia s Prodomom

Prodom - projekty domov
ponúka viac ako 880 projektov rodinných domov.

V prípade že do poznámky pri objednávke uvediete
"RADIO LUMEN"
automaticky získavate 5% zľavu na vybraný projekt domu.

Vaše úmysly 26.03.2019

  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na marec: Za kresťanské spoločenstvá, zvlášť za prenasledované, aby cítili Kristovu blízkosť a aby boli uznané ich práva.
  • Úmysel KBS na marec: Aby sme sa v Pôstnom období viac zjednocovali s Kristom trpiacim a potom aj osláveným.
  • Modlí sa o. Juraj Spuchľák, riaditeľ Rádia Lumen.
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.