TopTip

Na skok do kuchyne s Naty: Tekvicovo-batátová polievka

Na skok do kuchyne s Naty: Tekvicovo-batátová polievka

Vo víkendovom špeciáli s Naty sme predstavili inšpiráciu na skvelú polievku so syrom niva. Ak ste ešte nepočuli o polievke, ktorá sa pečie, tak si to určite nenechajte ujsť.

INGREDIENCIE:

2 stredne veľké biele cibule

1 batát

1 tekvica hokaidó

1L vývaru

soľ

sušený tymián

olej

syr niva

 

POSTUP:

1. Očistíme cibuľu a rozštvrtíme ju. Batát ošúpeme a nakrájame na hrubé kolieska.

2. Z hokaidó odstránime šupu, prekrojíme napolovicu a pomocou lyžice vydlabeme semienka. Následne ju nakrájame na menšie časti.

3. Všetku pripravenú zeleninu dáme na pekáč posypeme sušeným tymiánom a pokvapkáme olejom.

4. Pekáč vložíme do rozhriatej rúry na 200´C a pečieme 40 minút. Zelenina nádherne zmäkne a prevonia celú kuchyňu.

5. Upečenú zeleninu premiestnime do hrnca, až teraz trochu osolíme. Zalejeme vývarom a tyčovým mixérom rozmixujeme dohladka.

6. Naberieme do misky, navrch dáme trochu nivy a posypeme tymiánom.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne s Naty: Vege fašírky v kruste z quinoy

Na skok do kuchyne s Naty: Šťavnatý jablkový koláč

 

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 30 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

30 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies