TopTip

Pečené rebrá z diviaka pripravuje kňaz Peter Kvasňák

Pečené rebrá z diviaka pripravuje kňaz Peter Kvasňák

Svojimi poľovníckymi delikatesami sa na Liptove preslávil kňaz Peter Kvasňák, ktorý pôsobí ako farár v Liptovskom Jáne. S mikrofónom ho navštívila Jana Ondrejková.

Ako si tento recept pripraviť?

Pečené rebrá z diviaka podľa vdp. Petra Kvasňáka

Potrebujeme: Rebrá z diviaka

Koreniny na divinu

Soľ

Cesnak

Medvedí cesnak

Cibuľa

Masť z diviaka

Zemiaky

Postup:

Rebrá aj s kosťou vyumývame, nasekáme na menšie kúsky. Deň pred pečením ich nakoreníme, aby prešli chuťami. Pekáč vymastíme bravčovou masťou, položíme doň rebrá a pečieme zakryté prvú polhodinu na 250 stupňov, potom teplotu stiahneme na 140 stupňov a pečieme ďalšie tri a pol hodiny. Na záver do pekáča k rebrám pridáme očistené zemiaky v celku a necháme upiecť.

Ako sa odohrávalo samotné varenie? Počúvajte náš podcast!

 

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 453 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

24 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies