TopTip

RECEPT: Ako chutí pečený losos s pyré zo špenátu od Ladislava Csontosa SJ

RECEPT: Ako chutí pečený losos s pyré zo špenátu od Ladislava Csontosa SJ Ladislav Csontos SJ vo farskej kuchyni u jezuitov v Bratislave

V pôstnom období dobre padne chutná ryba. Vie to aj Ladislav Csontos, ktorý ide na lososa so špenátom a ružičkovým kelom. Ako si môžete túto chuťovku pripraviť u vás doma? Prinášame podrobný postup!

Pečený losos s pyré zo špenátu a ružičkového kelu

Suroviny:
- Filet lososa
- Mrazený špenát
- Mrazený ružičkový kel
- Cesnak 
- Soľ
- Čierne korenie
- Mletá rasca
Takto bude vyzerať výsledok vášho úsilia v kuchyni
Postup:
Do nádoby dáme mrazený ružičkový kel a mrazený špenát, zalejeme asi dvoma decilitrami vody, pridáme lyžičku soli a varíme. Po uvarení, kedy môžeme ružičkový kel roztlačiť vidličkou, pridáme asi 4-5 pretlačených strúčikov cesnaku, polejeme olivovým olejom a dovaríme asi 3 minúty. Filet z lososa si umyjeme, očistíme a naporcujeme. Dáme na plech, posolíme a posypeme pomletou rascou. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov približne 40 minút. Pečeného lososa podávame s pyré zo špenátu a jemne roztlačeným ružičkovým kelom.
Vypočujte si, čo sa dialo počas nahrávania receptu priamo v kuchyni u Ladislava Csontosa.

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 30 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

30 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies