TopTip

RECEPT: Kňaz Andrej Kalamen pripraví živánsku na grile

RECEPT: Kňaz Andrej Kalamen pripraví živánsku na grile

S redakčným mikrofónom sme zašli za katolíckym kňazom a farárom farnosti v Devínskej Novej Vsi, Andrejom Kalamenom. Jeho kuchárske schopnosti vytvárajú dobrú náladu vo farskom spoločenstve.

Varenie je nielen umenie, ako z pár potravín, vytvoriť chutné jedlo, ale jedlo samotné je často príležitosťou k stretnutiu, vytvoreniu dobrej nálady, atmosféry prijatia. A mnohí naši zasvätení, kňazi, rehoľníčky či rehoľníci, ktorých sme vám v našej rubrike Keď zasvätená osoba varí predstavili, využívajú túto svoju schopnosť variť, aby sa u nich veriaci cítili dobre a ako doma. Jednu takúto faru neďaleko Bratislavy navštívil so svojim reportážnym mikrofónom náš redaktor Ľudovít Malík a nahral veľmi jednoduchý recept na jedlo, ktoré mnohým pripomína ich detstvo a mladosť.

Recept na farské grilované v alobale

Ingrediencie:

- zemiaky

- údená slanina

- cibuľa

- korenie podľa chuti

- olivový olej

Postup:

Zemiaky a cibuľu narežeme na veľké kúsky. Pridáme narezanú údenú slaninu. Okoreníme podľa chuti, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Potom zmes rozprestrieme na hrubý alobal a pridáme bylinky: tymián, rozmarín a ligurček. Dobre zabalíme do alobalu a dáme piecť na gril nad rozžeravené uhlie. Pečieme približne 30 – 50 minút.

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 30 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

30 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies