TopTip

RECEPT: Kňaz Andrej Kalamen pripraví živánsku na grile

RECEPT: Kňaz Andrej Kalamen pripraví živánsku na grile

S redakčným mikrofónom sme zašli za katolíckym kňazom a farárom farnosti v Devínskej Novej Vsi, Andrejom Kalamenom. Jeho kuchárske schopnosti vytvárajú dobrú náladu vo farskom spoločenstve.

Varenie je nielen umenie, ako z pár potravín, vytvoriť chutné jedlo, ale jedlo samotné je často príležitosťou k stretnutiu, vytvoreniu dobrej nálady, atmosféry prijatia. A mnohí naši zasvätení, kňazi, rehoľníčky či rehoľníci, ktorých sme vám v našej rubrike Keď zasvätená osoba varí predstavili, využívajú túto svoju schopnosť variť, aby sa u nich veriaci cítili dobre a ako doma. Jednu takúto faru neďaleko Bratislavy navštívil so svojim reportážnym mikrofónom náš redaktor Ľudovít Malík a nahral veľmi jednoduchý recept na jedlo, ktoré mnohým pripomína ich detstvo a mladosť.

Recept na farské grilované v alobale

Ingrediencie:

- zemiaky

- údená slanina

- cibuľa

- korenie podľa chuti

- olivový olej

Postup:

Zemiaky a cibuľu narežeme na veľké kúsky. Pridáme narezanú údenú slaninu. Okoreníme podľa chuti, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Potom zmes rozprestrieme na hrubý alobal a pridáme bylinky: tymián, rozmarín a ligurček. Dobre zabalíme do alobalu a dáme piecť na gril nad rozžeravené uhlie. Pečieme približne 30 – 50 minút.

Podobné články

Počúvajte naživo

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.