Celková čiastka
Zostávajúci čas
 
                                                            Spolu so sestrou Máriou Vyžinkárovou z košickej komunity školských sestier sv. Františka si pripravíme v našom kulinárskom špeciáli bravčové rezne v náleve.
Nedajte sa pomýliť názvom rezne, pretože ide o sviatočné jedlo, príprave ktorého je potrebné venovať dostatok času. Ale výsledok stojí za to, najmä ak k rezňom pripravíte ako prílohu zemiakové pyré a k tomu mrkvovo-jablkový šalát. Sestru Máriu v ich kuchyni navštívila redaktorka Mária Čigášová.
Bravčové rezne v náleve
Budeme potrebovať:
Asi 8 plátkov naklepaných bravčových rezňov
Nálev:
4 celá vajcia rozšľahať (môže byť aj viac)
1 malá lyžička soli
1 malá lyžička mletého korenia
1 malá lyžička mletej papriky
1 malá lyžička vegety
1 malá lyžička horčice
1 malá lyžička kečupu
½ malej lyžičky kari korenia
2 strúčiky cesnaku (roztlačiť)
2-3 polievkové lyžice maizeny (alebo hladkej múky)

Postup:
Naklepané plátky bravčového mäsa namáčať v nálevovej zmesi a ukladať do sklenenej misy, alebo do nerezovej nádoby. Zvyšnou zmesou zaliať a nechať stáť 24 hodín. Potom na panvici opražiť každý jeden plátok na horúcom oleji a upražiť do mäkka.
Upražené rezne poukladať do nádoby a dať do vyhriatej rúry na 1 hodinu, podliať polievkovým vývarom . Nie je potrebné ich prekladať.
Hotové rezne v náleve podávame s pečenými zemiakmi alebo s hranolkami prípadne so zemiakovým pyré.
Obloha: môže byť šalát alebo uhorky či jablkovo- mrkvový šalát.
Dobrú chuť!
 
        Celková čiastka
Zostávajúci čas
                            Info: +421 48/471 0810
                            Po-Pia 09:00-15:00
                            
                                
                                
                                    
                                    Facebook
                                
                                
                                
                                     Instagram
                                    Instagram