TopTip

Ako chutia zapekané zemiaky sestry Ireny?

Ako chutia zapekané zemiaky sestry Ireny?

Náš redaktor Ľudovít Malík sprevádzal našich biskupov počas ich nedávnej návštevy Ríma a Vatikánu. Spoločne s nimi zavítal aj na kúsok slovenskej zeme vo večnom meste – do Pápežského slovenského kolégia, kde biskupi slávili svätú omšu pre miestnu slovenskú komunitu. V tejto inštitúcii vytvárajú domáce prostredie Milosrdné sestry sv. Vincenta z Pauly, ľudovo nazývané satmárky, ktoré sa starajú o kuchyňu. V kolégiu už pracujú dlhé roky a Ľudovít Malík vám prináša jeden jednoduchý, ale chutný recept, ktorý je možné využiť ako prílohu alebo pôstne jedlo.

Recept na zapečené zemiaky Pápežského slovenského kolégia sv. Cyrila a Metoda v Ríme

Ingrediencie:

  • Zemiaky, najlepšie ružové
  • Soľ
  • Korenie na pečené zemiaky
  • Olej môže byť slnečnicový, repkový alebo olivový
  • Strúhaný parmezán alebo syr, ktorý máme v chladničke

Postup:

Zemiaky si umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme osolenou vodou a uvaríme aj v šupke. Po uvarení ich necháme vychladnúť. Pripravíme si plech na ktorý dáme papier na pečenie. Ešte vlažné zemiaky vyberieme, rozložíme na plech s papierom na pečenie a každý zemiak jemne dlaňou roztlačíme. V oleji si rozmiešame korenie na pečené zemiaky a touto zmesou dobre potrieme všetky zemiaky. Následne dáme plech do rúry, kde zemiaky zapečieme. Po vybratí z rúry ich posypeme jemne nastrúhaným parmezánom alebo iným druhom syra, ktorý máme po ruke a dozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame ako prílohu k mäsu alebo ako piatkové pôstne jedlo.

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 1833 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

13 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies