TopTip

Na skok do kuchyne s Naty: Pečený losos v lístkovom ceste

Na skok do kuchyne s Naty: Pečený losos v lístkovom ceste

Časy keď bol losos ešte exotika sú preč a dnes je bežne dostupný a často konzumovaný. Pripraviť si ho môžete klasicky, alebo originálne. My vám ponúkame tú druhú možnosť.

INGREDIENCIE:

1 lístkové cesto

2 filety lososa so šírkou cca 3 cm

125 g špenátových listov

2 ČL dijónskej horčice

1 strúčik cesnaku

soľ

vajce na potretie

 

POSTUP: 

1. Na oleji na panvici si osmahneme na tenké plátky nakrájaný cesnak a pridáme premyté listy špenátu. Necháme na panvici len chvíľu, listy zvädnú. Necháme vychladnúť!

2. Vyvaľkané cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti. Filety lososa jemne osolíme.

3. Do hornej časti prvej polovice cesta dáme polovicu špenátu. Špenát potrieme 1 lyžičkou horčice a na túto pripravenú postieľku usadíme filet lososa. Cesto s filetom zmotáme- zrolujeme a bočné konce cesta zahneme dospodu.

4. Balíček prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnako spracujeme aj druhú časť cesta.

5. Oba balíčky potrieme rovnomerne vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 200´C. Cesto sa nádherne sfarbí a losos sa upečie došťavnata.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne s Naty: Tekvicovo-batátová polievka

Na skok do kuchyne s Naty: Vege fašírky v kruste z quinoy

Na skok do kuchyne s Naty: Šťavnatý jablkový koláč

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 30 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

30 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies