TopTip

Už čoskoro vo vysielaní
Na skok do kuchyne s Naty: Špenátové ravioly s plnkou

Na skok do kuchyne s Naty: Špenátové ravioly s plnkou

Počas víkendov nielen oddychujeme, ale často aj hodujeme. Práve preto si už teraz odskočíme do kuchyne a predstavíme vám recept, vhodný aj na sobotný obed. Nechajte sa pozvať.

INGREDIENCIE:

Na cesto potrebujeme:

375 g hladkej múky špeciál

2 vajcia

2 žĺtka

1 ČL soli

250 g sparených špenátových listov

Na plnku potrebujeme:

200 g kozieho mäkkého syra

 

POSTUP:

1. Na panvici si sparíme špenát a necháme vychladnúť. Na pracovnú dosku vysypeme naváženú múky a vytvoríme z nej najprv kopec. V strede prstami urobíme jamku. To bude miesto, kde dáme suroviny a ostanú tak zachytené v múke.

2. Do jamky pridáme najprv vajcia a soľ. Pomocou vidčličky začneme pomaličky skraja zapracovávať múku tak, aby vznikla redšia kaša.

3. Následne pridáme špenát a celú masu dostatočne spracujeme na hutné, ale stále vláčne cesto, ktoré rozdelíme na dve rovnaké časti. Bude sa nám tam ľahšie pracovať.

4. Prvú polovicu rozvaľkáme natenko a pomocou čajových lyžičiek nadávkujeme do jedného radu časť z kozieho syra. V jednom rade ich výjde asi 5 kôpok.

5. Cesto okolo kozieho syra potrieme jemne vodou a celé ho preložíme. Skryjeme tak kozí syr. Rukou poriadne utesníme tak, aby sme vytlačili aj vzduch, ktorý by mohol spôsobiť popraskanie cesta a vyliatie plnky počas varenia.

6. Radielkom odrežeme pás s raviolami a oddelíme ich každú zvlášť. Naplnené ravioly pokladáme na pomúčený tanier, aby sa neprilepili. Takto spracujeme celé cesto.

7. Do veľkého hrnca dáme variť vodu. V momente varu pridáme do vody soľ a vhodíme ravioly do vody.

8. Keď uvarené cestoviny plávajú na hladine, vyberieme ich z vody, prelejeme olejom a posypeme syrom. Parmezán je super, no akýkoľvek syr je fajn.

9. Podávame ihneď. Napríklad so cherry paradajkami. 

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne s Naty: Tekvicovo-batátová polievka

Na skok do kuchyne s Naty: Vege fašírky v kruste z quinoy

Na skok do kuchyne s Naty: Šťavnatý jablkový koláč

Na skok do kuchyne s Naty: Feniklová krémová polievka

Podobné články

Počúvajte naživo

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Akcia s Prodomom

Prodom - projekty domov
ponúka viac ako 880 projektov rodinných domov.

V prípade že do poznámky pri objednávke uvediete
"RADIO LUMEN"
automaticky získavate 5% zľavu na vybraný projekt domu.

Vaše úmysly 17.06.2019

  • Milí poslucháči, svoje úmysly modlitieb nám posielajte emailom na umysel@lumen.sk
  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na jún: Za kňazov, aby sa striedmym a pokorným životom zasadzovali za účinnú solidaritu s najchudobnejšími
  • Úmysel KBS na jún: Aby sme mali dostatok duchovných povolaní a aby sme svojimi modlitbami vždy podporovali našich biskupov, kňazov, diakonov a zasvätených v ich službe
  • Modlí sa o. Ján Sabol.
  • Chcete, aby sa za vás modlili kňazi v Rádiu LUMEN? Napíšte nám svoju prosbu na umysel@lumen.sk a my ju uverejníme na tomto mieste
  • Za požehnané tehotenstvo pre Radku a šťastné donosenie a narodenie dieťatka. Zdenka
  • Za pomoc a ochranu Božej Matky pri zvládaní ťažkej choroby pre maminu Máriu. Monika, Darina, Ľudovít
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.