TopTip

Na skok do kuchyne s Naty: Špenátové ravioly s plnkou

Na skok do kuchyne s Naty: Špenátové ravioly s plnkou

Počas víkendov nielen oddychujeme, ale často aj hodujeme. Práve preto si už teraz odskočíme do kuchyne a predstavíme vám recept, vhodný aj na sobotný obed. Nechajte sa pozvať.

INGREDIENCIE:

Na cesto potrebujeme:

375 g hladkej múky špeciál

2 vajcia

2 žĺtka

1 ČL soli

250 g sparených špenátových listov

Na plnku potrebujeme:

200 g kozieho mäkkého syra

 

POSTUP:

1. Na panvici si sparíme špenát a necháme vychladnúť. Na pracovnú dosku vysypeme naváženú múky a vytvoríme z nej najprv kopec. V strede prstami urobíme jamku. To bude miesto, kde dáme suroviny a ostanú tak zachytené v múke.

2. Do jamky pridáme najprv vajcia a soľ. Pomocou vidčličky začneme pomaličky skraja zapracovávať múku tak, aby vznikla redšia kaša.

3. Následne pridáme špenát a celú masu dostatočne spracujeme na hutné, ale stále vláčne cesto, ktoré rozdelíme na dve rovnaké časti. Bude sa nám tam ľahšie pracovať.

4. Prvú polovicu rozvaľkáme natenko a pomocou čajových lyžičiek nadávkujeme do jedného radu časť z kozieho syra. V jednom rade ich výjde asi 5 kôpok.

5. Cesto okolo kozieho syra potrieme jemne vodou a celé ho preložíme. Skryjeme tak kozí syr. Rukou poriadne utesníme tak, aby sme vytlačili aj vzduch, ktorý by mohol spôsobiť popraskanie cesta a vyliatie plnky počas varenia.

6. Radielkom odrežeme pás s raviolami a oddelíme ich každú zvlášť. Naplnené ravioly pokladáme na pomúčený tanier, aby sa neprilepili. Takto spracujeme celé cesto.

7. Do veľkého hrnca dáme variť vodu. V momente varu pridáme do vody soľ a vhodíme ravioly do vody.

8. Keď uvarené cestoviny plávajú na hladine, vyberieme ich z vody, prelejeme olejom a posypeme syrom. Parmezán je super, no akýkoľvek syr je fajn.

9. Podávame ihneď. Napríklad so cherry paradajkami. 

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne s Naty: Tekvicovo-batátová polievka

Na skok do kuchyne s Naty: Vege fašírky v kruste z quinoy

Na skok do kuchyne s Naty: Šťavnatý jablkový koláč

Na skok do kuchyne s Naty: Feniklová krémová polievka

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 30 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

30 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies