TopTip

Na skok do kuchyne s Naty: Špenátové ravioly s plnkou

Na skok do kuchyne s Naty: Špenátové ravioly s plnkou

Počas víkendov nielen oddychujeme, ale často aj hodujeme. Práve preto si už teraz odskočíme do kuchyne a predstavíme vám recept, vhodný aj na sobotný obed. Nechajte sa pozvať.

INGREDIENCIE:

Na cesto potrebujeme:

375 g hladkej múky špeciál

2 vajcia

2 žĺtka

1 ČL soli

250 g sparených špenátových listov

Na plnku potrebujeme:

200 g kozieho mäkkého syra

 

POSTUP:

1. Na panvici si sparíme špenát a necháme vychladnúť. Na pracovnú dosku vysypeme naváženú múky a vytvoríme z nej najprv kopec. V strede prstami urobíme jamku. To bude miesto, kde dáme suroviny a ostanú tak zachytené v múke.

2. Do jamky pridáme najprv vajcia a soľ. Pomocou vidčličky začneme pomaličky skraja zapracovávať múku tak, aby vznikla redšia kaša.

3. Následne pridáme špenát a celú masu dostatočne spracujeme na hutné, ale stále vláčne cesto, ktoré rozdelíme na dve rovnaké časti. Bude sa nám tam ľahšie pracovať.

4. Prvú polovicu rozvaľkáme natenko a pomocou čajových lyžičiek nadávkujeme do jedného radu časť z kozieho syra. V jednom rade ich výjde asi 5 kôpok.

5. Cesto okolo kozieho syra potrieme jemne vodou a celé ho preložíme. Skryjeme tak kozí syr. Rukou poriadne utesníme tak, aby sme vytlačili aj vzduch, ktorý by mohol spôsobiť popraskanie cesta a vyliatie plnky počas varenia.

6. Radielkom odrežeme pás s raviolami a oddelíme ich každú zvlášť. Naplnené ravioly pokladáme na pomúčený tanier, aby sa neprilepili. Takto spracujeme celé cesto.

7. Do veľkého hrnca dáme variť vodu. V momente varu pridáme do vody soľ a vhodíme ravioly do vody.

8. Keď uvarené cestoviny plávajú na hladine, vyberieme ich z vody, prelejeme olejom a posypeme syrom. Parmezán je super, no akýkoľvek syr je fajn.

9. Podávame ihneď. Napríklad so cherry paradajkami. 

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne s Naty: Tekvicovo-batátová polievka

Na skok do kuchyne s Naty: Vege fašírky v kruste z quinoy

Na skok do kuchyne s Naty: Šťavnatý jablkový koláč

Na skok do kuchyne s Naty: Feniklová krémová polievka

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 4630 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

3 dni

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies