TopTip

Pizzu si viete pripraviť aj doma. Ako? Poradí sestra Stellamaris

Pizzu si viete pripraviť aj doma. Ako? Poradí sestra Stellamaris

Pizza patrí medzi najpopulárnejšie jedlá na svete. Snáď neexistuje mesto, kde by sa nepripravovala. V jednom z bratislavských ženských kláštorov natáčal redaktor Ľudovít Malík.

Pizzu na slovenský spôsob pripravuje sestra Stellamaris z Kongregácie sestier Božského Vykupiteľa. Vypočujte si celý recept!

Recept na pizzu (2 plechy)

Ingrediencie na cesto:

- 600 g hladkej múky

- 2 ČL sušeného droždia

- 100 ml oleja

- 1 ČL kryštálového cukru

- ½ ČL soli

- 350 ml vlažnej vody

Ingrediencie na omáčku:

- 6 ks paradajok

- ½ dcl olivového oleja

- bazalka

- korenie na pizzu

- soľ

Postup pre paradajkovú omáčku:

Paradajky sparíme v horúcej vode, olúpeme a pokrájame na malé kúsky. Do panvice si pridáme olivový olej, pripravené paradajky a privedieme k varu. Následne pridáme soľ a bazalku. Dusíme asi 10 minút a pred koncom pridáme korenie na pizzu. Omáčku necháme vychladnúť.

Postup pre cesto:

V mise zmiešame ingrediencie pre cesto, ktoré po vymiesení musí byť vláčne. Nádobu s cestom prikryjeme potravinovou fóliou alebo využijeme misku rýchlokysku a vložíme do chladničky na 30 až 60 minút. Plechy si vymastíme

olejom alebo bravčovou masťou. Cesto z chladničky si rozdelíme a pomaly naťahujeme na veľkosť plechov. Navrch dáme paradajkovú omáčku a pridáme syr, olivy, šunku či salámu – všetko podľa osobnej chuti. Pečieme v predhriatej rúre na 220 stupňov približne 15 až 20 minút.

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 1833 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

12 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies