TopTip

Prvý recept z nášho kulinárskeho seriálu: Mäso na cibuli dekana Petra Staroštíka

Prvý recept z nášho kulinárskeho seriálu: Mäso na cibuli dekana Petra Staroštíka Dekan Peter Staroštík "v akcii" vo farskej kuchyni

Hľadáte tip na jednoduchý, no sýty a chutný nedeľný obed? Poradíme Vám. V našej novej rubrike „Keď zasvätená osoba varí“ navštívime kuchyňu dekana Petra Staroštíka, ktorý pôsobí v Banskej Bystrici – Katedrále.

Dá nám svoj osvedčený recept na mäso na cibuli. Príprava Vám nezaberie veľa času a na jedle si pochutí celá rodina. S dekanom Petrom Staroštíkom nahrávala Jana Ondrejková. Popri varení sa porozprávali aj o obľúbených jedlách. 

Celý recept si môžete vypočuť aj na našom podcaste:

Mäso na cibuli od p. dekana Petra Staroštíka
Suroviny:
8 ks rezňov z bravčového karé
5 ks veľkých bielych cibúľ
2 ks šľahačkové smotany (180 ml)
200 gramov údeného syra
Soľ
Korenie
Mletá paprika

Postup:
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky/polkrúžky a poukladáme na dno jánskej misy alebo plechu. Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a položíme na cibuľu. Posypeme polovicou nastrúhaného syra, zalejeme šľahačkovou smotanou, prikryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme aspoň hodinu, kým mäso nezmäkne. Keď je mäso mäkké, odokryjeme ho, posypeme zvyšným syrom a dáme zapiecť. Podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť!

Fotogalériu z prípravy si môžete pozrieť na facebooku Rádia LUMEN.

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 30 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

30 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies