TopTip

Školský kaplán v Prešove pripravuje linguine s lososom

Školský kaplán v Prešove pripravuje linguine s lososom

Vďaka rýchlej a jednoduchej príprave na mnohoraké spôsoby sú cestoviny veľmi populárne. A zdá sa, že populárne sú aj medzi našimi zasvätenými. 

Cestoviny na najrozličnejšie spôsoby asi najviac spopularizovalo Taliansko. Ako ich dobre uvariť sme sa za tie roky naučili aj my na Slovensku. Vďaka rýchlej a jednoduchej príprave na mnohoraké spôsoby sú veľmi populárne. A zdá sa, že populárne sú aj medzi našimi zasvätenými. Redaktor Ľudovít Malík nahrával u Petra Štiebera školského kaplána, ktorý pripravil vynikajúce linguine s lososom.

Recept na cestoviny s lososom

Ingrediencie:

  • cestoviny linguine (alebo iné cestoviny)
  • olivový olej extra vergine
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • cherry paradajky
  • africký sumček alebo losos
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať

Postup:

Do osolenej vriacej vody dáme variť cestoviny a zatiaľ si pripravíme omáčku. Do panvice dáme olivový olej extra vergine, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, ktorý podusíme. Následne ho vyberieme a do oleja pridáme cherry paradajky prekrojené na polovicu a dusíme. Keď sú paradajky v polovici dusenia, pridáme na kocky nakrájaného lososa a všetko spolu opekáme. Keď je losos hotový, pridáme uvarené cestoviny a dve až tri polievkové lyžice vody z cestovín. Všetko dobre premiešame a komu chutí cesnak, môže ho tam pridať. Naservírované cestoviny ešte posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

Podobné články

Počúvajte naživo

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies