TopTip

Už čoskoro vo vysielaní
Na skok do kuchyne (3): CUKROVKA_Špenátové palacinky

Na skok do kuchyne (3): CUKROVKA_Špenátové palacinky

Dnes bude v seriáli Na skok do kuchyne reč o cukrovke. Doktor Peter Minárik vysvetlí prečo vzniká a výživová poradkyňa Eva Blaho predstaví recept vhodný aj pre cukrovkárov.

INGREDIENCIE: 

400 ml nízkotučného mlieka

100 g špaldová celozrnná múka

100 g špaldová hladká múka biela

1 vajce

50 g špenátu

1 KL soli

šťava z 1/2 citróna

2 strúčiky cesnaku

Plnka:

200 g bryndze

100 g nízkotučného jogurtu

1 ks cibule

 

POSTUP: 

1. Špenát podusíme na panvici kým nezmenší objem, potom rozmixujeme s mliekom.

2. Pridáme vajce, soľ, šťavu, dobre premiešame a prisypeme múku.

3. Na panvici opečieme ako bežné palacinky. Ak máte kvalitnú panvicu, tak sa dá opekať aj bez oleja. Necháme ich vychladnúť.

4. Cibuľu nakrájame na rezance a orestujeme do zlatista. Palacinky potrieme bryndzou, posypeme cibuľou, zrolujeme a podávame.  

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): OBEZITA_Kapustové placky

Na skok do kuchyne (2): OBEZITA_Ríbezľové koláčiky

Podobné články

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Akcia s Prodomom

Prodom - projekty domov
ponúka viac ako 880 projektov rodinných domov.

V prípade že do poznámky pri objednávke uvediete
"RADIO LUMEN"
automaticky získavate 5% zľavu na vybraný projekt domu.

Vaše úmysly 26.03.2019

  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na marec: Za kresťanské spoločenstvá, zvlášť za prenasledované, aby cítili Kristovu blízkosť a aby boli uznané ich práva.
  • Úmysel KBS na marec: Aby sme sa v Pôstnom období viac zjednocovali s Kristom trpiacim a potom aj osláveným.
  • Modlí sa o. Juraj Spuchľák, riaditeľ Rádia Lumen.
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.