TopTip

Už čoskoro vo vysielaní
Na skok do kuchyne (3): CUKROVKA_Špenátové palacinky

Na skok do kuchyne (3): CUKROVKA_Špenátové palacinky

Dnes bude v seriáli Na skok do kuchyne reč o cukrovke. Doktor Peter Minárik vysvetlí prečo vzniká a výživová poradkyňa Eva Blaho predstaví recept vhodný aj pre cukrovkárov.

INGREDIENCIE: 

400 ml nízkotučného mlieka

100 g špaldová celozrnná múka

100 g špaldová hladká múka biela

1 vajce

50 g špenátu

1 KL soli

šťava z 1/2 citróna

2 strúčiky cesnaku

Plnka:

200 g bryndze

100 g nízkotučného jogurtu

1 ks cibule

 

POSTUP: 

1. Špenát podusíme na panvici kým nezmenší objem, potom rozmixujeme s mliekom.

2. Pridáme vajce, soľ, šťavu, dobre premiešame a prisypeme múku.

3. Na panvici opečieme ako bežné palacinky. Ak máte kvalitnú panvicu, tak sa dá opekať aj bez oleja. Necháme ich vychladnúť.

4. Cibuľu nakrájame na rezance a orestujeme do zlatista. Palacinky potrieme bryndzou, posypeme cibuľou, zrolujeme a podávame.  

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): OBEZITA_Kapustové placky

Na skok do kuchyne (2): OBEZITA_Ríbezľové koláčiky

Podobné články

Počúvajte naživo

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Akcia s Prodomom

Prodom - projekty domov
ponúka viac ako 880 projektov rodinných domov.

V prípade že do poznámky pri objednávke uvediete
"RADIO LUMEN"
automaticky získavate 5% zľavu na vybraný projekt domu.

Vaše úmysly 20.09.2019

  • Modlí sa o. Ján Sabol.
  • Chcete, aby sa za vás modlili kňazi v Rádiu LUMEN? Napíšte nám svoju prosbu na umysel@lumen.sk a my ju uverejníme na tomto mieste
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.