TopTip

Na skok do kuchyne s Naty: Mrkvová torta

Na skok do kuchyne s Naty: Mrkvová torta

Ak sa o tomto čase zamýšľate, čo cez víkend upečiete, my máme pre vás skvelý tip od Naty. V seriáli Na skok do kuchyne predstavila recept na chutnú a sladkú tortu.

INGREDIENCIE

Na korpus potrebujeme:

500 g mrkvy

170 g cukru

4 vajcia

150 ml oleja

400 g polohrubej múky

4 ČL vínneho kameňa ( 1 prášok do pečiva)

1/2 ČL sódy bikarbóny

1 ČL mletej škorice

štipku soli

Na plnku potrebujeme:

2 tvarohy

1 biely grécky jogurt

4 – 6 PL cukru

1/2 ČL sušenej vanilky

Ďalej potrebujeme:

2 balenia černíc (môžu byť aj maliny alebo ich môžeme vynechať úplne)

1 hrsť vlašských orechov (nemusí byť)

 

POSTUP:

1. Mrkvu očistíme a nahrubo nastrúhame. Pridáme k nej cukor, vajcia s olejom a premiešame.

2. V druhej miske zmiešame múku, vínny kameň, sódu, soľ a škoricu. Sypkú zmes pridávame po častiach k mrkvovej zmesi.

3. Vznikne nám hustejšia masa cesta. Už teraz je príjemne voňavá a chutná. No treba ju upiecť.

4. Tortovú formu s priemerom 26 cm vystelieme papierom na pečenie, okraje vymastíme maslom a cesto do nej rovnomerne rozotrieme.

5. Pečieme v rozohriatej rúre na 180´C presne 45 minút. Test špajdľou, ktorá musí byť po zapichnutí do cesta a vytiahnutí úplne čistá, ukáže stav prepečenia.

6. Upečený korpus necháme cca 5 minút vo forme a následne ho dáme vychladnúť na mriežku tak, že spodok korpusu otočíme hore. Papier na pečenie z neho odstránime. Vďaka otočeniu hore nohami nám to pôjde jednoducho. Korpus necháme úplne vychladnúť.

7. Plnka je nenáročná- v miske zmiešame tvaroh, jogurt a vanilku. Cukru dáme najprv 3 PL a po premiešaní ochutnáme. Dosládzame podľa našej chute vždy po 1 PL. Plnku necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.

8. Korpus rozdelíme na dve rovnaké časti. Plnku taktiež. Jednu časť nanesieme na spodný korpus. A teraz černice. Opláchneme ich pod vodou a prekrojíme pozdĺžne napolovicu. Polovicu z nich naukladáme na plnku.

9. Masu prekryjeme druhým korpusom, nanesieme naň ostatok plnky a ozdobíme černicami. Kraje posypeme dookola podrvenými orechami.

10. Tortu necháme chvíľu stuhnúť v chladničke. Chute sa spoja, torta sa scelí a bude dokonalá.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne s Naty: Tekvicovo-batátová polievka

Na skok do kuchyne s Naty: Vege fašírky v kruste z quinoy

Na skok do kuchyne s Naty: Šťavnatý jablkový koláč

Na skok do kuchyne s Naty: Feniklová krémová polievka

Na skok do kuchyne s Naty: Špenátové ravioly s plnkou

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 30 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

30 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies