aktuality

Novinka | | Andrea Kundrová

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Novinka

Nielen v novom roku, ale aj do tretice všetko dobré. S Gizkou Oňovou sme sa stretli tretíkrát, aby sme zhodnotili rok 2017 a ako bonus pridávame recept na chutný raňajkový koláč.

INGREDIENCIE

2 vajcia

200 g kryštálového cukru

1/4 l cmaru

350 g hladkej múky

1,5 balíčka prášku do pečiva

150 g mandľových lupienkov

1 PL mletej škorice

1/4 l šľahačkovej smotany

 

POSTUP:

1. Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme cmar, múku a prášok do pečiva.

2. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme mletou škoricou a mandľovými lupienkami. Pečieme v predhriatej rúre asi 20 min.

3. Na horúci hotový koláč rovnomerne nalejeme šľahačkovú smotanu. Po vychladnutí koláč nakrájame.

Tip na osvieženie:

Namiesto mandľových lupienkov môžeme použiť kokosovú múčku, alebo mleté vlašské orechy.


Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka