TopTip

Novinky
Na skok do kuchyne (5): ŽLČNÍK_Tekvicová nátierka

Na skok do kuchyne (5): ŽLČNÍK_Tekvicová nátierka

Prvýkrát vám v našom kulinárskom seriáli predstavujeme recept na nátierku. Výživová poradkyňa Eva Blaho ju odporúča najmä ľuďom, ktorí majú žlčníkové kamene. Dobrú chuť!

INGREDIENCIE: 4 porcie á 50g

200g tekvica hokkaido alebo maslová

1 muškátový oriešok mletý

štipka mletej škorice

citrónová šťava

soľ

 

POSTUP:

1. Tekvicu hokkaido nemusíme šúpať, maslovú ošúpeme.

2. Zbavíme jadierok, nakrájame na väčšie časti a dáme na plech.

3. Podlejeme vodou a dáme piecť cca 30 min. na 180°C.

4. Vyberieme, dáme do väčšej misky, pridáme korenie, šťavu a rozmixujeme. Dochutíme podľa potreby. 

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): OBEZITA_Kapustové placky

Na skok do kuchyne (2): OBEZITA_Ríbezľové koláčiky

Na skok do kuchyne (3): CUKROVKA_Špenátové palacinky

Na skok do kuchyne (4): CUKROVKA_Kokosová pena

Podobné články

Počúvajte naživo

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Akcia s Prodomom

Prodom - projekty domov
ponúka viac ako 880 projektov rodinných domov.

V prípade že do poznámky pri objednávke uvediete
"RADIO LUMEN"
automaticky získavate 5% zľavu na vybraný projekt domu.

Vaše úmysly 22.02.2020

  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na február: Aby bol vypočutý a uznaný hlas našich bratov migrantov, ktorí padli do rúk obchodníkov s ľuďmi
  • Úmysel KBS na február: Aby nezamestnaní, bezdomovci a chudobní našli pochopenie, ako aj konkrétnu pomoc pri prekonávaní svojich ťažkostí
  • Modlí sa o. Pavol Jurčaga.
  • Chcete, aby sa za vás modlili kňazi v Rádiu LUMEN? Napíšte nám svoju prosbu na umysel@lumen.sk a my ju uverejníme na tomto mieste
  • Za uzdravenie mojej mamičky
  • Za úspešnú operáciu pre Žofiu, našu mamku a babku. Syn Marián s celou rodinou
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.