TopTip

Na skok do kuchyne (8): CHOLESTEROL_Pečená zelenina

Na skok do kuchyne (8): CHOLESTEROL_Pečená zelenina

Aby sme sa vyhli poruche metabolizmu tukov, či inak povedané zvýšenému cholesterolu, dôležitá je prevencia a práve preto si dnes jeden preventívny recept predstavíme. 

INGREDIENCIE: 4 porcie á 250g

300 g zemiaky

300 g cvikla

1 červená cibuľa

100 g petržlen

200 g mrkva

300 g cuketa

1 hlavička cesnaku

1 PL olivového oleja

1 KL soli, mleté čierne korenie, mletá rasca

 

POSTUP: 

1. Rúru si zohrejeme na 220°C. Plech vystelieme papierom na pečenie.

2. Všetku zeleninu očistíme, ošúpeme a pokrájame na väčšie kúsky.

3. Cibuľu prekrojíme na štvrtiny a cesnak iba rozdelíme na strúčiky, nešúpeme. Cesnak ošúpeme po upečení. 

4. Zeleninu premiešame v mise, polejeme olejom, osolíme a okoreníme. Premiešame a preložíme na plech. Pečieme asi 45-60 minút.

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): OBEZITA_Kapustové placky

Na skok do kuchyne (2): OBEZITA_Ríbezľové koláčiky

Na skok do kuchyne (3): CUKROVKA_Špenátové palacinky

Na skok do kuchyne (4): CUKROVKA_Kokosová pena

Na skok do kuchyne (5): ŽLČNÍK_Tekvicová nátierka

Na skok do kuchyne (6): ŽLČNÍK_Zapekané vločky

Na skok do kuchyne (7): CHOLESTEROL_Morčacie guľky

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 30 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

30 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies