TopTip

Už čoskoro vo vysielaní
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

V dnešnom vydaní seriálu Na skok do kuchyne vás pozývame pochutiť si s nami na hovädzích plátkoch v pikantnej omáčke. Do kuchyne nás pozvala najznámejšia slovenská svokra Gizela Oňová.

V dnešnom vydaní seriálu Na skok do kuchyne vás pozývame pochutiť si s nami na hovädzích plátkoch v pikantnej omáčke. Do kuchyne nás pozvala najznámejšia slovenská svokra Gizela Oňdnešnom vydaní seriálu Na skok do kuchyne vás pozývame pochutiť si s nami na hovädzích plátkoch v pikantnej omáčke. Do kuchyne nás pozvala najznámejšia slovenská svokra Gizela Oňová.

INGREDIENCIE

750 g hovädzieho mäsa (stehno, roštenka alebo falošná sviečková)

8 PL oleja

2 cibule

50 g zeleru

50 g mrkvy

2 PL mletej červenej papriky

1/2 KL mletého čierneho korenia

1/2 KL vegety

1 KL gulášového korenia

1 KL feferónového krému

1 dl červeného vína

strúhanku na obaľovanie

soľ

 

POSTUP

1. Mäso nakrájame na tenšie plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v strúhanke.

2. Na horúcom oleji opečieme plátky mäsa z oboch strán. Po opečení ich preložíme na tanier a odložíme.

3. Vo výpeku opražíme cibuľu (ak treba, prilejeme ešte trochu oleja), pridáme kocky zeleru a mrkvy. Po krátkom opekaní nasypeme červenú papriku, gulášové korenie a prilejeme červené víno.

4. Do tohto základu vrátime opečené plátky mäsa, pridáme ostatné koreniny a nalejeme ešte toľko vody, aby mäso bolo tesne zakryté. Dusíme do mäkka.

5. Plátky mäsa opatrne vyberieme, šťavu rozmixujeme a dochutíme feferónovým krémom.

6. Podávame s cestovinou alebo varenými zemiakmi.

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Podobné články

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Vaše úmysly 23.07.2018

  • Milí poslucháči, svoje úmysly modlitieb nám posielajte emailom na umysel@lumen.sk
  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na júl: Aby kňazi, ktorí s námahou a v samote pastoračne pôsobia, pociťovali neustálu pomoc a podporu Pána a spoločenstva.
  • Úmysel KBS na júl: Nech sa oslavy dedičstva otcov našej viery, sv. Cyrila a Metoda, prejavia v živote národa.
  • Modlí sa otec Pavol Jurčaga.
  • Za zdravie a vyriešenie problémov. Daniela
  • Za uzdravenie zo závislosti od alkoholu pre švagra Františka a Petra, synovca Petra, kamaráta Dušana, za uzdravenie zo závislosti na automatoch pre Petra, za dar živej viery v našej rodine a za dcéru Viktorku, aby našla cestu k Bohu. Monika
  • Za rodinu Bartošovú a za ich nenarodené bábätko, nech im Pán pomáha. Veronika
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.