Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička | Rádio Lumen

TopTip

Novinky
Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Každá gazdinka zatúži občas priniesť do svojej kuchyne niečo nové. Inšpirácia môže prísť aj od pána mäsiara priamo v obchode. Presne to sa stalo Naty Žúrekovej Štefkovej, ktorá nám dnes predstaví nečakane získaný chutný a rýchly recept.

INGREDIENCIE

750 g krkovičky

1 banánonú šalotku

1 hlavičku cesnaku

soľ, celú rascu

čerstvé bylinky

olivový olej

POSTUP:

1. Zapneme rúru na 250´C, aby sa stihla dostatočne vyhriať.

2. Mäso si nakrájame na 6 rovnako hrubých plátkov, cca 1 – 1,5 cm.  Banánovú šalotku si ošúpeme a nakrájame na kolieska. To isté urobíme aj s cesnakom.

3. Na dno pekáča dáme olej, mierne posolíme, pridáme aj celú rascu a naukladáme šalotku. Cesnakom nešetríme, dáme ho asi tretinu. Na tento základ pohodíme pár byliniek.

4. Takto predpripravený pekáč vyložíme prvou vrstvou mäsa. Mäso v pekáči zvrchu posolíme, opäť dáme rascu a druhú tretinu z cesnaku. Položíme druhú vrstvu. Opäť soľ, celá rasca, zostatok cesnaku a ešte bylinky.

5. Povrch prelejeme olejom a celý pekáč prikryjeme alobalom a Račianska krkovička môže ísť do rúry. V momente ako zatvoríme dvierka, teplotu stiahneme na 200´C. Mäso dostane tepelný šok, stiahne sa a vo finále bude správne šťavnaté.

6. Pečieme cca 30 – 35 minút. Následne odstránime alobal a ešte dopekáme 10 – 15 minút.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Podobné články

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Akcia s Prodomom

Prodom - projekty domov
ponúka viac ako 880 projektov rodinných domov.

V prípade že do poznámky pri objednávke uvediete
"RADIO LUMEN"
automaticky získavate 5% zľavu na vybraný projekt domu.

Vaše úmysly 22.08.2018

  • Milí poslucháči, svoje úmysly modlitieb nám posielajte emailom na umysel@lumen.sk
  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na august: Aby závažné ekonomické a politické rozhodnutia slúžili na ochranu rodiny ako pokladu ľudského spoločenstva.
  • Úmysel KBS na august: Nech je prázdninový a dovolenkový oddych spojený aj s obnovou ducha v našom národe.
  • Modlí sa o. Pavol Jurčaga.
  • Za obrátenie súrodencov a ich rodín a ako prosbu za milosť dobrého života, Božie požehnanie a dary Ducha Svätého a poďakovanie za doterajšiu pomoc a ochranu. Anna
  • Za milosť Ducha Svätého pre Michala s Silviu. Mama
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.