TopTip

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Každá gazdinka zatúži občas priniesť do svojej kuchyne niečo nové. Inšpirácia môže prísť aj od pána mäsiara priamo v obchode. Presne to sa stalo Naty Žúrekovej Štefkovej, ktorá nám dnes predstaví nečakane získaný chutný a rýchly recept.

INGREDIENCIE

750 g krkovičky

1 banánonú šalotku

1 hlavičku cesnaku

soľ, celú rascu

čerstvé bylinky

olivový olej

POSTUP:

1. Zapneme rúru na 250´C, aby sa stihla dostatočne vyhriať.

2. Mäso si nakrájame na 6 rovnako hrubých plátkov, cca 1 – 1,5 cm.  Banánovú šalotku si ošúpeme a nakrájame na kolieska. To isté urobíme aj s cesnakom.

3. Na dno pekáča dáme olej, mierne posolíme, pridáme aj celú rascu a naukladáme šalotku. Cesnakom nešetríme, dáme ho asi tretinu. Na tento základ pohodíme pár byliniek.

4. Takto predpripravený pekáč vyložíme prvou vrstvou mäsa. Mäso v pekáči zvrchu posolíme, opäť dáme rascu a druhú tretinu z cesnaku. Položíme druhú vrstvu. Opäť soľ, celá rasca, zostatok cesnaku a ešte bylinky.

5. Povrch prelejeme olejom a celý pekáč prikryjeme alobalom a Račianska krkovička môže ísť do rúry. V momente ako zatvoríme dvierka, teplotu stiahneme na 200´C. Mäso dostane tepelný šok, stiahne sa a vo finále bude správne šťavnaté.

6. Pečieme cca 30 – 35 minút. Následne odstránime alobal a ešte dopekáme 10 – 15 minút.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 10 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

29 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies