TopTip

Novinka
Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka k cestovinám

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka k cestovinám

Hríbová sezóna sa už pomaly ale isto začína. Ak sa chcete vopred inšpirovať ste na správnej adrese. V seriáli Na skok do kuchyne nám Naty predstavuje jej obľúbenú hríbovú omáčku.


INGREDIENCIE: (Pre 1 – 2 osoby potrebujeme)

1 hrsť čerstvých hríbov

200 ml smotany na šľahanie (môže byť aj na varenie)

2 vetvičky čerstvého tymiánu

1 – 2 strúčiky cesnaku

parmezán

ghee maslo

olivový olej

soľ

čierne mleté korenie

3 – 4 hrste obľúbených cestovín


POSTUP:

1. Dáme si variť vodu na cestoviny. Keď voda vrie, osolíme ju a pridáme cestoviny. Varíme do úrovne al dente. Pre koncom varenia cestovín si odoberieme z hladiny pár polievkových lyžíc vody, ktorú na záver pridáme do omáčky.

2. Kým sa nám varí voda na cestoviny, očistíme si hríby a nakrájame ich na plátky. V panvici rozohrejeme oriešok prepusteného masla ghee a olivového oleja. Pripravené hríby orestujeme na panvici.

3. Keď hríby trochu zmäknú, pridáme pretlačený cesnak, čerstvý tymián a zalejeme smotanou. Na miernom ohni redukujeme hustotu smotanu do nami požadovanej konzistencie.

4. Ku koncu redukovania tekutiny pridáme odloženú vodu z cestovín. Celú masu premiešame, aby sa chute správne prepojili.

5. Na záver pridáme najprv parmezán a čierne mleté korenie. V príprade potreby dosolíme.

6. Vsypeme čerstvo dovarené cestoviny, premiešame a podávame ešte horúce.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Podobné články

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Vaše úmysly 23.07.2018

  • Milí poslucháči, svoje úmysly modlitieb nám posielajte emailom na umysel@lumen.sk
  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na júl: Aby kňazi, ktorí s námahou a v samote pastoračne pôsobia, pociťovali neustálu pomoc a podporu Pána a spoločenstva.
  • Úmysel KBS na júl: Nech sa oslavy dedičstva otcov našej viery, sv. Cyrila a Metoda, prejavia v živote národa.
  • Modlí sa otec Pavol Jurčaga.
  • Za zdravie a vyriešenie problémov. Daniela
  • Za uzdravenie zo závislosti od alkoholu pre švagra Františka a Petra, synovca Petra, kamaráta Dušana, za uzdravenie zo závislosti na automatoch pre Petra, za dar živej viery v našej rodine a za dcéru Viktorku, aby našla cestu k Bohu. Monika
  • Za rodinu Bartošovú a za ich nenarodené bábätko, nech im Pán pomáha. Veronika
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.