TopTip

Z domova
Na skok do kuchyne (26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (26): Šafránové rizoto

Nezameniteľná chuť, nádherná vôňa a zaujímavá farba. Aj tak sa dá opísať krémové rizoto so šafránom. Autorkou je Naty Žúreková Štefková. 

INGREDIENCIE:

1 hrnček arborio ryže

1 L vývaru (mäsový alebo zeleninový)

šafrán

1 stredne veľkú cibuľu

parmezán

čerstvý kôpor

soľ, korenie

olivový olej

trochu masla

zbytky lososa 

 

POSTUP: 

1. Do hrnca si dáme zohrievať vývar. Musí byť stále horúci, no nie vriaci.  Do vývaru pridáme trochu šafránu a premiešame. 

2. Do druhého hrnca s hrubým dnom si dáme olivový olej. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Osmahneme ju dosklovita na oleji a pridáme k nej následne ryžu. Chvíľu restujeme, ryžu stále premiešavame. Opatrne osolíme.

3.  V tomto momente je možné podliať ryžu bielym vínom. Orestovanú ryžu zalejeme 2 – 3 naberačkami horúceho vývaru a začína miešací relaxačný maratón. 

4. Ryžu stále miešame a vývar dopĺňame po naberačkách postupne. Vždy, keď už vidíme, že ryže pojala takmer celú tekutinu, pridáme ďalšiu naberačku. Takto pokračujeme až dovtedy, kým je ryže al dente- mäkká a príjemne pevná, nie však rozvarená.

5. Do uvarenej ryže nastrúhame kúsok masla, za hrsť parmezánu a dôkladne rizoto rozmiešame. Pridáme aj zvyšky lososa a ešte raz premiešame. Ochutnáme, v prípade potreby dochutíme soľou a korením. 

6. Na záver pridáme nadrobno nasekaný čerstvý kôpor, premiešame, stiahneme z plameňa a rýchlo prikryjeme pokrievkou. Krémové rizoto necháme asi 2 minúty oddychovať. Po odokrytí ihneď servírujeme.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Podobné články

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Akcia s Prodomom

Prodom - projekty domov
ponúka viac ako 880 projektov rodinných domov.

V prípade že do poznámky pri objednávke uvediete
"RADIO LUMEN"
automaticky získavate 5% zľavu na vybraný projekt domu.

Vaše úmysly 14.12.2018

  • Milí poslucháči, svoje úmysly modlitieb nám posielajte emailom na umysel@lumen.sk
  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na december: Aby ľudia, ktorí slúžia odovzdávaniu viery, našli zrozumiteľný jazyk pre dialóg s rozličnými kultúrami.
  • Úmysel KBS na december: Nech svetlo prichádzajúceho Krista preniká naše domovy.
  • Modlí sa o. Pavol Jurčaga.
  • Za zdravie a Božie požehnanie pre moje dcéry Beátku a Julku, aby si našli dobrých kresťanských manželov. Mama
  • Za telesné a duševné uzdravenie môjho ocka Jozefa, mamky Jany, bratov Martina a Petra a za manžela Tomáša. Nech je Pán Boh stále prítomný v našej rodine a pomáha nám chrániť sa od hriechu. Aby sme si stále boli nápomocný a držali spolu. Miroslava
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.