TopTip

Už čoskoro vo vysielaní
Na skok do kuchyne (28): Domáce pečené müsli

Na skok do kuchyne (28): Domáce pečené müsli

Trúfate si zájsť vo svojom kulinárskom umení až tak ďaleko, že si doslova upečiete vlastné müsli? My sme sa odvážili a výsledok vám prezradíme dnes popoludní v seriáli Na skok do kuchyne o 14:30.

INGREDIENCIE:

250 g viacdruhových vločiek

1/2 ČL mletej škorice

1/4 ČL vanilky

2 hrste strúhaného kokosu

3 hrste čokolády

2 hrste orechov (podľa chuti)

4 PL javorového sirupu

130 g teplej vody

50 g roztopeného masla

 

POSTUP: 

1. V miske zmiešame vločky so škoricou a vanilkou. 

2. V teplej vode rozmiešame sirup a roztopené maslo a zmes vlejeme do misky s vločkami.

3. Malý plech vystelieme papierom na pečenie a vločky rovnomerne doň rozostrieme. Vločky pečieme prvých 15 minút v rozohriatej rúre na 150´C. Medzitým si podrvíme orechy.

4. Následne vytiahneme plech z rúry, povrch posypeme kokosom a orechmi a zľahka premiešame a vložíme naspäť do rúry a pečieme ďalších 15 minút. Teplota 150´C ostáva.

5. Po upečení posypeme povrch müsli čokoládou. Vidličkou ju vmiešame do vločiek a müsli necháme úplne vychladnúť. Hotové müsli skladujeme v dóze.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Podobné články

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Vaše úmysly 21.07.2018

  • Milí poslucháči, svoje úmysly modlitieb nám posielajte emailom na umysel@lumen.sk
  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na júl: Aby kňazi, ktorí s námahou a v samote pastoračne pôsobia, pociťovali neustálu pomoc a podporu Pána a spoločenstva.
  • Úmysel KBS na júl: Nech sa oslavy dedičstva otcov našej viery, sv. Cyrila a Metoda, prejavia v živote národa.
  • Modlí sa o. Juraj Spuchľák, riaditeľ Rádia Lumen.
  • Za môjho ťažko chorého syna Petra, za jeho obrátenie, uzdravenie a návrat domov k svojim najbližším, za pokoj a požehnanie celej mojej rodiny. Mama
  • Za zdravie a Božie požehnanie pre moje dcéry Beátku a Julku, aby si našli dobrých veriacich manželov. Mama
  • Za zdravie babky. Dominika
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.