TopTip

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Viete komu sa v morskom svete hovorí Pinocchio? Naty Žúreková Štefková nám v seriáli Na skok do kuchyne prezradí recept z morskej ryby, ktorá má túto prezývku.

INGREDIENCIE:

3 plátky z mečúňa (1cm hrubé)

3 strúčiky cesnaku

400 ml passaty

1 hrsť čerstvých cherry paradajok

čerstvé oregáno

soľ, korenie

olivový olej

špagety al dente

 

POSTUP:

1. Ošúpeme si cesnak a prelisujeme ho cez lis. Cherry paradajky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Mečúňové steaky si nakrájame na kocky s veľkosťou asi 1 cm.

2. Na panvicu si dáme olivový olej a hneď ešte zastudena pridáme cesnak.

3. Akonáhle sa začne cesnak smažiť, pridáme cherry paradajky a premiešame.

4. Pridáme nakrájaného mečúňa a restujeme ako mäso, aby sa mečúň zatiahol z každej strany.

5. Do panvice následne vlejeme passatu a necháme pár minút dusiť.

6. V prípade, že sme si pripravili zatiaľ cestoviny, do panvice k mečúňovi pridáme 2-3 PL škrobovej vody (biela pena na hladine) z cestovín. Posypeme čerstvým oregánom, dochutíme soľou a korením.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 30 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

30 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies