TopTip

Už čoskoro vo vysielaní
Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Dnes vám doprajeme sladké potešenie. V seriáli Na skok do kuchyne predstavíme recept na letný cheesecake. Ak máte radi sladkosti vyskúšajte si náš tip na letný cheesecake od Naty Žúrekovej Štefkovej.

INGREDIENCIE na korpus:

200g špaldovej hladkej múky

100g špaldovej celozrnnej múky

50g mletých mandlí

160g rozpusteného masla

2PL citrónovej šťavy

1žĺtok

2PL trstinového cukru

2-3PL studeného mlieka

1ČL vínneho kameňa (prášku do pečiva)

štipka soli

 

INGREDIENCIE na plnku:

250g mascarpone

400g kyslej smotany

200ml smotany na šľahanie

1 vajce

100g trstinového cukru

1 premium puding Pravá vanilka 

ovocie na ozdobu (marhule, alebo maliny)

 

POSTUP:

1. Všetky suroviny na korpus zmiešame spolu a natlačíme do tortovej formy s priemerom 26cm.

2. Cesto formujeme tak, aby malo asi 2cm okraje po krajoch. Formu s cestom dáme do chladničky.

3. Ingrediencie na plnku dáme do väčšej misy a mixérom spojíme spolu do kompaktnej, bezhrudkovej zmesi.

4. Následne vyberieme korpus z chladničky, vylejeme doň plnku.

5. Navrch naukladáme ovocie a dáme do vyhriatej rúry piecť na 180´C 40 minút.

6. Po tomto čase rúru vypneme, ale koláč nevyberáme. Necháme ho „dojsť“ v rúre aspoň 3 hodiny, kľudne aj cez noc. Následne cheesecake vyberieme z rúry a dáme zachladiť do chladničky.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Podobné články

Počúvajte naživo

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Akcia s Prodomom

Prodom - projekty domov
ponúka viac ako 880 projektov rodinných domov.

V prípade že do poznámky pri objednávke uvediete
"RADIO LUMEN"
automaticky získavate 5% zľavu na vybraný projekt domu.

Vaše úmysly 18.10.2019

  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na október: Aby vanutie Ducha Svätého vzbudilo novú misionársku jar v Cirkvi
  • Úmysel KBS na október: Aby sme sa v našich rodinách radi, často a spoločne modlievali posvätný ruženec, a tak vyprosovali pokoj pre našu vlasť
  • Modlí sa o. Ján Sabol.
  • Chcete, aby sa za vás modlili kňazi v Rádiu LUMEN? Napíšte nám svoju prosbu na umysel@lumen.sk a my ju uverejníme na tomto mieste
  • Za zosnulých z rodiny Podhorcovej, Chromekovej, Obročníkovej, Kušpálovej. Zdenka
  • Za uzdravenie z depresie a obrátenie Bohu známeho
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.