TopTip

Novinky
Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Radi chodíte k moru, ale tento rok vám to nevychádza? Preneste si kúsok mora do svojej kuchyne vďaka seriálu Na skok do kuchyne. 

INGREDIENCIE:


2 hrste čerstvých slávok

2-3 PL olivového oleja

1 ČL masla alebo ghee

3 strúčiky cesnaku

200 ml passaty (paradajkového pretlaku)

čerstvú petržlenovú vňať

200 g uvarených cestovín al dente (najlepšie dlhé cestoviny: špagety, linguine…)

 

POSTUP:

1. Dáme si variť cestoviny do vriacej osolenej vody. Mušle (slávky) očistíme pod vodou od rias a roztriedime dobré od zlých.

2. Očistíme si cesnak a nadrobno nakrájame. Do veľkej panvice dáme olej a maslo. Po rozpustení masla pridáme cesnak a krátko orestujeme.

3. Zalejeme passatou a pridáme slávky. Zmes premiešame a prikryjeme pokrievkou. Necháme dusiť, pokiaľ sa slávky otvoria. Trvá to cca 2-3 minúty.

4. Následne pokrievku odokryjeme, vhodíme dnu cestoviny al dente a posypeme petržlenovou vňaťou.

5. Premiešame a podávame. Dobrú chuť!

TIP: Čerstvé slávky zostávajú pri kontakte so studenou vodou zatvorené, pri tepelnej úprave sa otvoria. Tie, ktoré nie, nekonzumujte! 

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Podobné články

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Akcia s Prodomom

Prodom - projekty domov
ponúka viac ako 880 projektov rodinných domov.

V prípade že do poznámky pri objednávke uvediete
"RADIO LUMEN"
automaticky získavate 5% zľavu na vybraný projekt domu.

Vaše úmysly 13.12.2018

  • Milí poslucháči, svoje úmysly modlitieb nám posielajte emailom na umysel@lumen.sk
  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na december: Aby ľudia, ktorí slúžia odovzdávaniu viery, našli zrozumiteľný jazyk pre dialóg s rozličnými kultúrami.
  • Úmysel KBS na december: Nech svetlo prichádzajúceho Krista preniká naše domovy.
  • Modlí sa o. Pavol Jurčaga.
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.