TopTip

Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Možno ste si tento rok vypestovali veľa cukety. Pripraviť si ju môžete aj podľa receptu, ktorý pre vás vyberá Naty Žúreková Štefková. 

INGREDIENCIE:

2 menšie cukety

200ml smotany na šľahanie

4 žĺtka

1 hrsť nastrúhaného parmezánu

1 domácu klobásu (alebo poctivú hrsť slaninky)

300g cestovín (najlepšie penne)

soľ, korenie

olivový olej

čerstvý tymián

 

POSTUP:

1. V hrnci zohrejeme vodu, osolíme ju a vsypeme cestoviny.

2. Cuketu umyjeme, rozdelíme na štvrtiny a vykrojíme semienka. Každú štvrťku prekrojíme pozdĺžne a nakrájame šikmými rezmi.

3. V miske si poriadne zmiešame žĺtka so smotanou.

4. Na oleji v hlbšej panvici osmahneme slaninku, osolíme a okoreníme. Pridáme cuketu.

5. Keď sú cestoviny ešte trochu tvrdé, tak, že by ešte minútku do al dente potrebovali, premiestnime ich k cukete. Neodkvapkávame ich úplne, voda je škrobovitá, v pokrme urobí veľké čaro.

6. Premiešame, stiahneme z plameňa a počúvame, ako olej chladne, a jedlo prestáva „syčať“ na panvici.

7. V tomto momente pridáme slaný puding teda smotanu so žĺtkami, vrátime na sporák a stále miešame. Takto sa žĺtka nezrazia, ale zahustia pokrm.

8. Na záver posypeme parmezánom a čerstvým tymiánom.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 35 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

29 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies