TopTip

Už čoskoro vo vysielaní
Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Možno ste si tento rok vypestovali veľa cukety. Pripraviť si ju môžete aj podľa receptu, ktorý pre vás vyberá Naty Žúreková Štefková. 

INGREDIENCIE:

2 menšie cukety

200ml smotany na šľahanie

4 žĺtka

1 hrsť nastrúhaného parmezánu

1 domácu klobásu (alebo poctivú hrsť slaninky)

300g cestovín (najlepšie penne)

soľ, korenie

olivový olej

čerstvý tymián

 

POSTUP:

1. V hrnci zohrejeme vodu, osolíme ju a vsypeme cestoviny.

2. Cuketu umyjeme, rozdelíme na štvrtiny a vykrojíme semienka. Každú štvrťku prekrojíme pozdĺžne a nakrájame šikmými rezmi.

3. V miske si poriadne zmiešame žĺtka so smotanou.

4. Na oleji v hlbšej panvici osmahneme slaninku, osolíme a okoreníme. Pridáme cuketu.

5. Keď sú cestoviny ešte trochu tvrdé, tak, že by ešte minútku do al dente potrebovali, premiestnime ich k cukete. Neodkvapkávame ich úplne, voda je škrobovitá, v pokrme urobí veľké čaro.

6. Premiešame, stiahneme z plameňa a počúvame, ako olej chladne, a jedlo prestáva „syčať“ na panvici.

7. V tomto momente pridáme slaný puding teda smotanu so žĺtkami, vrátime na sporák a stále miešame. Takto sa žĺtka nezrazia, ale zahustia pokrm.

8. Na záver posypeme parmezánom a čerstvým tymiánom.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Podobné články

Počúvajte naživo

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Akcia s Prodomom

Prodom - projekty domov
ponúka viac ako 880 projektov rodinných domov.

V prípade že do poznámky pri objednávke uvediete
"RADIO LUMEN"
automaticky získavate 5% zľavu na vybraný projekt domu.

Vaše úmysly 18.10.2019

  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na október: Aby vanutie Ducha Svätého vzbudilo novú misionársku jar v Cirkvi
  • Úmysel KBS na október: Aby sme sa v našich rodinách radi, často a spoločne modlievali posvätný ruženec, a tak vyprosovali pokoj pre našu vlasť
  • Modlí sa o. Ján Sabol.
  • Chcete, aby sa za vás modlili kňazi v Rádiu LUMEN? Napíšte nám svoju prosbu na umysel@lumen.sk a my ju uverejníme na tomto mieste
  • Za zosnulých z rodiny Podhorcovej, Chromekovej, Obročníkovej, Kušpálovej. Zdenka
  • Za uzdravenie z depresie a obrátenie Bohu známeho
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.