TopTip

Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré

Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré

V tomto rýchlom recepte jednoznačne dominuje zelená. Ak ste zvedaví, aké sú ingrediencie na tento chutný pokrm, nech sa páči, tu sú.

INGREDIENCIE:

1 hrnček ryže


200g hrášku


2 hrste čertvo natrhanej bazalky


1 konzerva tuniaka


trošku masla

10g parmezánu


smotanu podľa potreby


soľ, korenie


olivový olej

 

POSTUP:

1. Ryžu uvaríme pomerom 1: 2 s kúskom masla a 1ČL soli.


2. Do vriacej vody vhodíme hrášok na jednu minútu. Následne hrášok zlejeme, ale necháme si trochu vody.


3. Uvarený hrášok rozmixujeme s bazalkou, olejom, parmezánom a korením.


4. Do uvarenej ryže pridáme pyré, zjemníme smotanou.


5. Podávame s tuniakom a nastrúhaným parmezánom.


TIP: Skúste nahradiť bazalku mätou. Hrášok a mäta je ako Rómeo a Júlia.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 1609 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

7 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies