TopTip

Novinky
Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré

Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré

V tomto rýchlom recepte jednoznačne dominuje zelená. Ak ste zvedaví, aké sú ingrediencie na tento chutný pokrm, nech sa páči, tu sú.

INGREDIENCIE:

1 hrnček ryže


200g hrášku


2 hrste čertvo natrhanej bazalky


1 konzerva tuniaka


trošku masla

10g parmezánu


smotanu podľa potreby


soľ, korenie


olivový olej

 

POSTUP:

1. Ryžu uvaríme pomerom 1: 2 s kúskom masla a 1ČL soli.


2. Do vriacej vody vhodíme hrášok na jednu minútu. Následne hrášok zlejeme, ale necháme si trochu vody.


3. Uvarený hrášok rozmixujeme s bazalkou, olejom, parmezánom a korením.


4. Do uvarenej ryže pridáme pyré, zjemníme smotanou.


5. Podávame s tuniakom a nastrúhaným parmezánom.


TIP: Skúste nahradiť bazalku mätou. Hrášok a mäta je ako Rómeo a Júlia.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Podobné články

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Akcia s Prodomom

Prodom - projekty domov
ponúka viac ako 880 projektov rodinných domov.

V prípade že do poznámky pri objednávke uvediete
"RADIO LUMEN"
automaticky získavate 5% zľavu na vybraný projekt domu.

Vaše úmysly 13.11.2018

  • Milí poslucháči, svoje úmysly modlitieb nám posielajte emailom na umysel@lumen.sk
  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na november: Aby reč srdca a dialóg vždy víťazili nad rečou zbraní.
  • Úmysel KBS na november: Nech nás pripomienka svätých a našich zosnulých veriacich podnieti ku skutkom pravej lásky.
  • Modlí sa o. Pavol Jurčaga.
  • Ako poďakovanie za úspešnú operáciu mojej mamy. Evka
  • Za chorú sestru Danielku, za jej uzdravenie, úspešné liečenie v nemocnici a za Božiu pomoc pre ňu v tejto ťažkej skúške, za trpezlivosť a potrebné sily, aby mohla znášať svoju chorobu. Ivana
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.