TopTip

Z domova
Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos

Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos

Existuje veľa receptov ako si môžeme pripraviť lososa, ale iba jeden je dokonalý. Ten, od blogerky roka Naty Žúrekovej Štefkovej. Nech sa páči, potešte seba i blízkych.

INGREDIENCIE: 

1 filet lososa (2 – 3 cm široký filet na osobu)

1 ČL černušky

1 ČL mletej kurkumy

1 ČL mletej senovky

1 ČL sumacu

1 ČL celého červeného korenia

bobkový list

4 ks cherry paradajok

2 banánové šalotky

3 strúčiky očisteného cesnaku

čerstvé bylinky – oregáno, rozmarín… (podľa možností kuchyne)

olivový olej

soľ

POSTUP: 

1. Do mažiara si nasypeme najprv cesnak a prilejeme olej. Rozdrvíme ho ako prvý, pretože cesnak je najtvrdší. Následne dosypeme všetky ostatné koreniny a opäť podrvíme.

2. Pridáme k nim bylinky, cherry paradajky a poriadne rozdrvíme. Po ochutnaní osolíme.

3. Na dno pekáča si umiestnime šalotky, ktoré si nakrájame na hrubšie kolieska. V pekáči z nich vytvoríme akoby postieľku.

4. Filet lososa položíme na šalotky a prikryjeme ho marinádou zvrchu aj po bokoch. Takto pripraveného lososa dáme piecť do vyhriatej rúry na 180´C na 18 – 20 minút.

5. Upečeného lososa podávame ihneď. Servírujeme so zemiakmi, alebo aj s blanšírovanou zelenou fazuľkou.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré

Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza

Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky

Podobné články

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Akcia s Prodomom

Prodom - projekty domov
ponúka viac ako 880 projektov rodinných domov.

V prípade že do poznámky pri objednávke uvediete
"RADIO LUMEN"
automaticky získavate 5% zľavu na vybraný projekt domu.

Vaše úmysly 13.12.2018

  • Milí poslucháči, svoje úmysly modlitieb nám posielajte emailom na umysel@lumen.sk
  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na december: Aby ľudia, ktorí slúžia odovzdávaniu viery, našli zrozumiteľný jazyk pre dialóg s rozličnými kultúrami.
  • Úmysel KBS na december: Nech svetlo prichádzajúceho Krista preniká naše domovy.
  • Modlí sa o. Pavol Jurčaga.
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.