TopTip

Na skok do kuchyne (37): Flognarde Aux Fraises

Na skok do kuchyne (37): Flognarde Aux Fraises

Na raňajky si môžeme pripraviť jogurt, krupicovú kašu, waffle, čerstvé kváskové croissanty a najnovšie už aj flognarde. Zoznámte sa s touto nezvyčajnou ovocnou omeletou.

INGREDIENCIE: 

80 g špaldovej hladkej múky

150 g mlieka

1/2 PL materského kvásku

500 g jahôd

1/4 ČL mletej škorice

1/4 ČL mletého kardamómu

1/4 ČL vanilky

40 g rozpusteného masla

3 vajcia

4 PL trstinového cukru

štipku soli

 

POSTUP: 

1. Do misky alebo väčšieho pohára dáme múku, mlieko a kvások. Poriadne rozmiešame, aby sme dostali homogénnu zmes bez hrudiek.

2. Zmes prekryjeme fóliou a necháme na linke 1-2 hodiny kvasiť.

3. Formu na koláč vymastíme maslom a vysypeme hladkou múkou.

4. Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Vyložíme nimi dno formy.

5. Na jahody dáme škoricu, kardamón a vanilku.

6. V miske si metličkou našľaháme vajcia s 3 lyžicami cukru. Pridáme rozpustené maslo, prekvasenú múčnu zmes a nakoniec štipku soli.

7. Našľaháme všetko spolu a zmes nalejeme na jahody. Povrch posypeme poslednou štvrtou lyžicou cukru a dáme piecť do rozohriatej rúry na 220´C na cca 25 minút.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré

Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza

Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky

Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 4630 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

4 dni

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies