TopTip

Na skok do kuchyne (38): Pasta al forno alla Pugliese

Na skok do kuchyne (38): Pasta al forno alla Pugliese

Talianske jedlá sú chutné, jednoduché a ešte aj zdravé. A veľmi dobre sa konzumujú. Dnes ponúkame taliansku klasiku s anglickým syrom. 

INGREDIENCIE: 

1,5 kg paradajok

veľkú hrsť bazalky

200 ml passaty (v prípade potreby)

400 g uvarených oriechette cestovín

2 – 3 mozzarelly

100 g nastrúhaného cheddaru

soľ

 

POSTUP:

1. Do veľkého hrnca si dáme variť vodu. Do paradajok urobíme špičkou noža vpich a keď voda začne vrieť, opatrne, aby sme si neublížili, vložíme paradajky do vody a varíme 1 minútu.

2. Následne paradajky vytiahneme a dáme ich do misy so studenou vodou.

3. Šupku rukami poľahky vďaka vpichu noža odstránime. Paradajky rozrežeme napolovicu, vydlabene vnútro a nakrájame ich na menšie časti. Takto pripravené  dáme do hrnca, osolíme a pridáme veľkú hrsť bazalky.  Časť z nej si však odložíme. Zmes celú premiešame, v prípade potreby pridáme passatu a varíme na malom ohni asi 40 minút. Sem – tam premiešame.

4. Počas varenia paradajkového základu si uvaríme cestoviny, ale vyberieme ich trochu skôr. Pripravíme si mozzarellu- nakrájame ju na tenké kolieska. Pripravené suroviny už len spolu vyskladáme do zapekacej misy.

5. Na dno pekáča dáme 1/3 paradajkového základu. Naň navrstvíme 1/2 uvarených cestovín. Cestoviny pokryjeme mozzarellou a poukladáme na ňu lístky čerstvej bazalky. Prvé “poschodie” našej pasta al forno alla pugliese máme pripravené. Celý postup zopakujeme.

6. Ako posledné dáme zvyšnú tretinu paradajkového základu a navrch navrstvíme nastrúhaný cheddar. Pasta al forno alla pugliese pečieme vo vyhriatej rúre na 200´C cca 25 minút. Podávame ešte horúce, keď sa syr ťahááááááá.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré

Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza

Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky

Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos

Na skok do kuchyne (37): Flognarde Aux Fraises

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 999 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

12 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies