TopTip

Na skok do kuchyne (42): Bochníčky s bryndzou

Na skok do kuchyne (42): Bochníčky s bryndzou

Azda sa zhodneme na tom, že desiatu potrebujú deti aj dospelí. Chutný a svieži recept na desiatový pokrm na Lumene predstavíme v dnešnej časti jedlého seriálu už o 14:30!

INGREDIENCIE:

280 g špaldovej celozrnnej múky

200 g špaldovej hladkej múky

275 g vlažnej vody

70 g olivového oleja

125 g bryndze

1 ČL jačmenného sladu

1 ČL soli

4 ČL vínneho kameňa (1 prášok do pečiva)

 

POSTUP: 

1. Zapneme si rúru na 230 ´C. Kým sa rúra vyhrejeme, budeme mať cesto na bochníčky pripravené.

2. Vo väčšej miske zmiešame všetky suroviny a vymiesime hladké cesto, ktoré sa odlepuje od stien misy aj od ruky (v prípade ručného miesenia).

3. Cesto si hneď premiestnime na pracovnú dosku a rozdelíme si ho na 8 rovnakých častí: na polovicu, každú polovicu napolovicu a ešte raz napolovicu. Múku na podsypávanie nepotrebujeme, cesto je úplne nelepivé.

4. Z každého kúska cesta vytvarujeme bochníčky tak, že všetky kraje cesta prehneme do stredu a prstom zatlačíme. (Presne tak, ako keď robíme pečené buchty a balíme do nich plnku.) Tak budú všetky spoje cesta na jednom mieste a bochníčky nebudú praskať na povrchu. Narežeme ich ostrým nožom do tvaru kríža alebo ich vkusne ozdobíme vykrajovačkou.

5. Vytvarované bochníčky prenesieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a necháme pár minút oddýchnuť, len čo po sebe upraceme.

6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 230´C 15 – 20 minút. Upečené bochníčky majú krásne zlatistú farbu. Preložíme ich na mriežku a v prípade, že chceme mať úplne mäkkú kôrku, prekryjeme ich bavlnenou utierkou.

7. Podávame s maslom a zeleninou či nátierkou, no chutia aj samotné.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré

Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza

Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky

Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos

Na skok do kuchyne (37): Flognarde Aux Fraises

Na skok do kuchyne (38): Pasta al forno alla Pugliese

Na skok do kuchyne (39): Tekvicové lievance

Na skok do kuchyne (40): Smotanové mäso s bulgurom

Na skok do kuchyne (41): Chlieb náš každodenný

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 999 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

13 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies