TopTip

Na skok do kuchyne s Naty (43): Šťavnatý jablkový koláč

Na skok do kuchyne s Naty (43): Šťavnatý jablkový koláč

Jablkový koláč ste už určite v živote ochutnali, alebo aj piekli. Uisťujem vás však, že ten od Naty Žúrekovej Štefkovej budete čítať prvýkrát. Je chutný a pritom úsporný!

Recept si môžete vypočuť TU

INGREDIENCIE: 

1,5 hrnčeka špaldovej krupice
1,5 hrnčeka špaldovej hladkej múky
3/4 hrnčeka cukru
4 ČL vínneho kameňa (1 prášok do pečiva)
1/3 ČL sušenej vanilky
štipku soli
2 – 3 kg jabĺk
4 ČL cejlónskej škorice
2 PL cukru
repkový olej

POSTUP: 

1. Do misy si dáme múku, krupicu, cukor, soľ a vínny kameň. Suroviny dobre premiešame.

2. Jablká ošúpeme a nahrubo nastrúhame.

3. Plech vymastíme olejom. Na vymastené dno plecha nasypeme rovnomerne 1/3 sypkej múčnej zmesi. Na ňu naukladáme polovicu nastrúhaných jabĺk. Šťavu v nich nechávame, nevytláčame ju. Jablká posypeme 1 PL cukru a 2 ČL škorice. Toto je prvé poschodie.

4. A opäť odznova. Nasypeme rovnomerne druhú tretinu múčnej zmesi, na ňu dáme druhú polovicu jabĺk. Posypeme cukrom a škoricou. A máme druhé poschodie. Nakoniec už len posypeme rovnomerne poslednou tretinou suchých surovín celý koláč a povrch pokvapkáme rovnomerne olejom.

5. Takto pripravený jablkový koláč pečieme na 200´C cca 30 – 35 minút. Keď je upečený, jeho povrch je mierne zlatavý. Šťavnatý jablkový koláč necháme vychladnúť, čím spevnie.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj:  

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré

Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza

Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky

Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos

Na skok do kuchyne (37): Flognarde Aux Fraises

Na skok do kuchyne (38): Pasta al forno alla Pugliese

Na skok do kuchyne (39): Tekvicové lievance

Na skok do kuchyne (40): Smotanové mäso s bulgurom

Na skok do kuchyne (41): Chlieb náš každodenný

Na skok do kuchyne (42): Bochníčky s bryndzou

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 30 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

30 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies