TopTip

Na skok do kuchyne s Naty (43): Šťavnatý jablkový koláč

Na skok do kuchyne s Naty (43): Šťavnatý jablkový koláč

Jablkový koláč ste už určite v živote ochutnali, alebo aj piekli. Uisťujem vás však, že ten od Naty Žúrekovej Štefkovej budete čítať prvýkrát. Je chutný a pritom úsporný!

Recept si môžete vypočuť TU

INGREDIENCIE: 

1,5 hrnčeka špaldovej krupice
1,5 hrnčeka špaldovej hladkej múky
3/4 hrnčeka cukru
4 ČL vínneho kameňa (1 prášok do pečiva)
1/3 ČL sušenej vanilky
štipku soli
2 – 3 kg jabĺk
4 ČL cejlónskej škorice
2 PL cukru
repkový olej

POSTUP: 

1. Do misy si dáme múku, krupicu, cukor, soľ a vínny kameň. Suroviny dobre premiešame.

2. Jablká ošúpeme a nahrubo nastrúhame.

3. Plech vymastíme olejom. Na vymastené dno plecha nasypeme rovnomerne 1/3 sypkej múčnej zmesi. Na ňu naukladáme polovicu nastrúhaných jabĺk. Šťavu v nich nechávame, nevytláčame ju. Jablká posypeme 1 PL cukru a 2 ČL škorice. Toto je prvé poschodie.

4. A opäť odznova. Nasypeme rovnomerne druhú tretinu múčnej zmesi, na ňu dáme druhú polovicu jabĺk. Posypeme cukrom a škoricou. A máme druhé poschodie. Nakoniec už len posypeme rovnomerne poslednou tretinou suchých surovín celý koláč a povrch pokvapkáme rovnomerne olejom.

5. Takto pripravený jablkový koláč pečieme na 200´C cca 30 – 35 minút. Keď je upečený, jeho povrch je mierne zlatavý. Šťavnatý jablkový koláč necháme vychladnúť, čím spevnie.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj:  

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré

Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza

Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky

Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos

Na skok do kuchyne (37): Flognarde Aux Fraises

Na skok do kuchyne (38): Pasta al forno alla Pugliese

Na skok do kuchyne (39): Tekvicové lievance

Na skok do kuchyne (40): Smotanové mäso s bulgurom

Na skok do kuchyne (41): Chlieb náš každodenný

Na skok do kuchyne (42): Bochníčky s bryndzou

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 1744 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

5 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies